- علاء الدينمشرف منتدى كورة
- عدد الرسائل : 4847
العمر : 29
الأوسمة :
البلد :
نقاط : 2776
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
تورتة الفواكه خطوة بخطوة .... وبالصور
الخميس 26 يونيو 2008, 23:22
السلام عليكم تورتة الفواكه المقادير.. 10 بيضات متوسطه.. 2 كوب الا ربع سكر ناعم.. 2 كوب دقيق فانيليا الطريقة اول خطوه يفصل البياض عن الصفار ويخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_11 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> شكل الصفار بعد الخفق <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_1 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> البياض بالسكر و يسمى المارينج.. <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_3 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> بعدها بينضاف البياض الي الصفار ثم الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_2 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.. <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_4 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> ندخلها في فرن ساخن ثم نهدئ عليها النار حوالي 50 دقيقه ثم نطفئ الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فنتركها حوالي 20 دقيقه ثم نقلبها على منخل سلك.. <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_5 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> ثم نبدأ في التزيين <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_7 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> التزيين.. <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_6 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> استخدمت شرائح خوخ.. كريز اخضر.. فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة.. شرائح تفاح.. كريم شانتيه ابيض و بالشيكولاته.. ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاكسى فلوتس.. نقسم الكيك نصفين ونضيف الكريم شانتيه الابيض.. <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_8 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> نغطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين نعمل طبقات من الخوخ و التفاح و الفراوله..و اهم شيء عشان التفاح لا يسود و ضع الجلاتين عليه حتى يحميه من الهواء.. هذا الشكل النهائي... <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_9 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> اتفضلو صحتين وعافية <table class=ncode_imageresizer_warning id=ncode_imageresizer_warning_10 width=600><tr><td class=td1 width=20></TD> <td class=td2 unselectable="on">هذه الصورة تم تصغيرها..اضغط هنــا لعرضها بحجمها الطبيعي!! www.4algeria.com/ib</TD></TR></TABLE> |
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى